El loco loco y comida in Espain

espana1

espana3

espana5

IMG_0429

espana9

espana2

espana4

espana6

Nam nam / Bros / Estetiskt tak / Femton grader varmt! Läderjacka, lycka. / Ett gäng glada spanjorer på ham party of the end of the world / Nam nam nam / Three wise men of a country in pain / Spanjorerna trängs i ett hörn, (lägenheten 60 m2).

God morgon

Klasskompis: "Vad hände med din blogg? Det började ju så bra."

Ingen frid.

Skönhet och inspiration

Hemtent – en ypperlig chans att testa något nytt och spännande. Leva lite. Köpte dessa nageltarror för att kamouflera mina nerbitna fingertoppar så här i juletider. (Okej, jag köpte också ett paket med zebramönster. Varför köpa bara ett paket av en produkt man inte ännu vet att man inte kommer att tycka om i fall man kan köpa två?)

Men fy fan vad fult det blev. Man skulle fila av det som blev kvar av tarran, men hela plastslamsan började glida nedför nageln när jag försökte. Snyft. Åtminstone blev det ingen Hello Kitty–effekt, utan snarare hemlös knarkare. Glöggskål på det.

EDIT: fem minuter senare har en av tarrorna (som ska hålla i tio dagar) glidit iväg mot bättre kalas.

IMG_0276

Fem saker som inte fungerar i praktiken

– Överraskningsbesök
– Lösa farkkun, s.k. boyfriend jeans
– Motivationschokladplatta
– Ironisk distans
– Kommunismen

Masktips

Funderar på hurdan mask jag ska ha på mig på Bloggalan. Man vill ju liksom vara orginell, och svart spets får vem som helst att sjunka in i mängden. Googlade lite och hittade några favoriter.

Nick Cave

+ Snyggaste masken. Garanti på gratisdrinksun under kvällen.
- Kan bli svårt att hålla beundrarna på anständigt avstånd. Kan också bli pinsamt om någon kräver ett extempore-uppträdande.
Nick-Cave_final
Harry Potter

+ Det är alltid ett plus att få springa omkring och skrika avada kedavra! utan att någon kan kritisera det.
– Svår att tillverka, finns inga DIY-tips på nätet.

iphone-image

No-Face

+ Ingen press att small talka under kvällen.
- Lite mainstream.
nf0
Turtles

+ Speciellt den här turtles-masken skulle bli extra stilig i paljettversion.
- Kan föra tankarna till földelsedagskalas på nittitalet. Pinsamt.

IMG_2830
Källorna är tyvärr för flummiga för att återges.

Back to ugly

Efter att ha instagrammat mig genom hava livet är det förvånansvärt svårt att fota med en vanlig pocketkamera. Kameran måste vara blickstilla, annars blir det suddigt. Inte retro-suddigt, inte mys-suddigt. Bara hemskt och misslyckat ful-suddigt. Det går inte att bara knäppa lite hit och dit på sin touchscreen och vara en impulsiv konstnärssjäl sådär i förbifarten.

Och att smälla på ett filter för att få allt att skifta i regnbågens färger är ju heller inte möjligt. Porer och rödsprängda näsor, guloljiga ansikten och matta, grumliga färger tar över. Världen är ful igen.

R.I.P.

Vi åkte alltid spårvagn tillsammans. Snackade skit och spionerade på folk på Facebook för att undvika tystnaden (och ögonkontakt med skumma män.) Du visade mig vägen. Till Sibbo. Vuohiniemi. Under långa dagar och nätter slocknade du ofta då jag behövde dig som mest. Så föll du också, helt utan förvarning. Du sprack som ett kinderägg utan rolig överraskning. Ibland tänkte jag att livet skulle vara bättre, på något sätt ärligare utan dig. Nu ångrar jag mig.

Vila i frid, min smarta telefon.

Jobbiga ord och uttryck vol. 3

Najs
Frulle
Hiss eller diss
Hela baletten
I ett nafs
Använda apostlahästarna
:D:D:D
Boysen / girlsen
Helt kreisi
Spexa
Gå av stapeln

Ibland

Ibland tänker jag att det skulle vara bättre att skotta snö och måla plank för att få mat på bordet och sådär,  sedan gå hem och koka korvsoppa eller whatever åt sin familj och vara nöjd och tillsammans och hel. Kolla lite på Idol Suomi och kanske äta lite chips med Americana-dipp och senare börja gäspa lite och lägga sig under sitt tjocka duntäcke med en deckare och somna efter en halv sida.

Inte sitta och vänta på att någon ska skicka rosor på posten.

.

Jag borde kontakta de så kallade syrjäytyneet nuoret i dag. Vilka de nu sen är. Skulle bli ett bra bandnamn. Själv är jag utslagen i soffan och tänker ytliga och själviska tankar trots att min barndom var lycklig. Vill ha en smörgås men har bara snuskig grönsakssoppa. Not everyone can carry the weight of the world.

Härifrån igen.

EDIT: Livet är fantastiskt! På riktigt. Men vad gör man med det svårhanterliga tillståndet mellan fest och jobb?

Psykedeliskt

Medan jag helt i lugn och ro satt och googlade genomskinliga glitterklänningar uppenbarade sig en hägring i någon vrå av mitt medvetande. Två män med hattar. Musiker. En legend och en ... icke-legend. Sedan slog det mig.

Han från Bo Kaspers Orkester och Tom Waits är dubbelgångare.

tombo

Tom Waits skulle inte bli alls glad om han visste.

Veckodagen-som-inte-får-nämnas-vid-namn

Jag höll på att skriva något halvroligt om varför dagens cool kidz skriver sina meningar i enbart gemener, och hur vi minsann skrev bara i caps lock då jag var ung.

Sedan hällde jag garam masala på min gröt.

Vuohiniemi

Google säger att det finns en pizzeria i Vuohiniemi. Google har fel.

En tre sidors text om Vuohiniemi är i princip samma sak som tre sidors, mycket ingående beskrivning av en landsväg. Jag besparar er den upplevelsen.

Jag är ändå lite stolt över att ha lyckats undvika uttrycket "gudsförgäten håla".

Tack, reportagekursen, du vidgar min världsbild. (Och ger mig en hundra euros taxiräkning, förfrusna fingrar och existentiell ångest.)

Post-fun paranoia

I dag känner jag ett obehag relaterat till gammal alkohol. Men det var totally värt det.  Träffade många trevliga bloggare som jag känner men som inte känner mig. Starstruck.

Ratatakalendern som hade sin release är sjukt snygg, och jag är stolt över att ha fått medverka i den med ett angstigt citat. Och människor är nog så fantastiska trots allt. Livet överskuggar alltid skammen bara man ger det lite utrymme. 

Men i skolan var jag mycket, mycket tyst i dag. Åt ett paket halspastiller. Såg ut ungefär så här:

Bild härifrån.

Dear Eki,

När jag ska sova och dåliga tankar snurrar i huvudet brukar jag tänka på Harry Potter. Speciellt på när han flyger på sin kvast för första gången och på vad han brukar äta till frukost på Hogwarts. Det lugnar mig.

Är jag normal?

– Bewitched 4 life