Språk, hem och liknande

För att bryta den pinsamma tystnaden ska jag helt spontant och oeftertänksamt (hej: lev lite) berätta några saker som inte alls är de saker jag egentligen hade tänkt berätta. I listform, givetvis. 

1. Jag har slutat tänka på supersmoothies, powerwalks och inre frid. (Plus saker jag måste köpa för att uppnå den). I stället äter jag vetebröd i gigantiska mängder och träffar folk nästan varje dag och lever pikulite mer i stunden än vad jag har för vana att göra. Jobbar och lever, tro det eller ej, samtidigt. Det är fantastiskt. 

2. Min lägenhet är den vackraste som finns. Högt till tak och allt det där. Som extra bonus har vi ett duschskåp i köket. Har hört att det är extremt "Berlin". Folk gillar att beskriva saker som "very Berlin" här, har jag märkt. Min vägg är full av hål och om morgnarna är det så kallt att fötterna domnar bort. Very Berlin!

3. Mitt jobb är utmanande, men väldigt roligt. Känner att jag utvecklas som människa. Aoooom.

4. Jobbet går på tyska och finska, hemma talar jag engelska. Svenska med kompisar. Det grötar sig i huvudet och jag kan knappt få fram en begriplig mening. I något skede faller språken på plats, kanske blir jag samtidigt en mästare på tysk small talk. Och lär mig dansa polka.

5. (återkommer)

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver: